15.5.2011 Koko suomen odotus päättyi. Vihdoinkin tuotiin "poika" kotiin. Oliko joukkueessa pari tähteä ylitse muiden? Minun mielestäni ei. Puheenaiheeksi nousi nuori Granlund josta tuli yllättäin ihmelapsi. Oma Facebookkini täyttyi ihmeellisen ilmaveivin jälkeen kaiken maailman linkeillä ja sivuilla. Heti mieleeni nousi asia että eipä media ainakaan tee helpoksi Mikaelille olla hyvä jääkiekkoilija. Itse en perustu näin näistä ylitsenousevista pelaajista. Joukkueella voitetaan joukkueella hävitään. Siksi Granlundin jokapäiväinen esille nosta alkaa jo väsyttää, poika on pelaaja paikallaan, eikä tietenkään itse voi mitään tälle median pyöritykselle. Hyvä pelaaja. Saa naisten sukat pyörimään eli todellinen pelimies. Toivottavasti media pystyy pitämään nyt kielensä kurissa, ettei Suomi saa kusista pelaajaa, vaan Mikaelin todellinen palo peliin pysyy. Parissa päivässä koko Suomi meni sekaisin tuota sensaatio tähdestä, vaan kuinka pitkäksi aikaa?

 Joukkueesta löytyy paljon kovia työmyyriä, jotka ei rätkikkään sitten niin paljon tehoja. Nämä henkilöt ovat minun mielestäni niitä todellisia sankareita. Tietenkin myös todelliset maalimiehet ovat huipputärkeässä roolissa kentällä. Puolustajat Jaakolasta Väänäseen olivat kaikki oikeita miehiä hommiinsa.  Näitä henkilöitä ei kyllä nosteta tarpeeksi esille. Jos joku meinaa sanoa että nämä henkilöt ovat tehneet paljon virheitä, niin kaikki tekevät virheitä ja niin kuin Leijonien Ruutu sanoi: Kaverien virheet paikataan. Hyökkääjät kaikki taistelivat viimeiseen mieheen asti ja loivat näin maalintekopaikkansa. Koivun Mikko johti mahtavasti joukkuetta esimerkillään.

 Meillä oli kisoissa mukana kaksi huippumaalivahtia, Vehanen ja Lassila. Lassilan taitoja epäiltiin muutaman epäonnistumisen takia, mutta kyllä mies taisi näyttää että häneltä löytyy sisua. Maalinputsaus tärkeissä vaiheissa nosti varmaan tämän miehen arvosanaa. Vehaselta huippu pelejä, myös epäonnistumisia. Kaksi tasaista maalivahtia oli valittu hyvin täydentämään toisiaan ja koko joukkuetta.

 Ruotsi, Suomi viha-rakkaus suhde tuntuu mennään jo vähän liiallisuuksiin. Mediassa solvaaminen molemminpuolin maita kyllä leksautti suuni auki. Ruotsin aloitus tuttisuiset leijonat saivat aikaan vyöryn ja nyt Suomessa jatketaan. Tiara kuvioisia pelipaitoja? Tutti kuvioisia paitoja? 

 Ruotsin lehdet eivät ainakaan turhia pidä joukkueensa puolia vaan lyttäävät ne tylysti. Nuori joukkue ei ole tyytyväinen hopeaan vaan kullan kaipuu jäi hammasta kolottamaan. Ruotsin lehdet olisivat voineet iloita edes hopeasta ja tukea noita nuoria. Noin nuori joukkue ja hopeaa? SEHÄN ON AIVAN MAHTAVAA! Ja loppujen lopuksi, parempi joukkue voitti. Onnittelut Ruotsin joukkueelle hopeasta, ja Ruotsille sen verran että : Tack, tack. Lillebror växte upp, brors söner var en tuff motståndare.Grattis for silver!

 Iso kiitos kuuluu Leijonille, KIITOS! Rikoitte tässä turnauksessa peräti 3 kirousta. (Jos pysyin laskuissa mukana) Kiitos loistavasta pelistä, kiitos että toitte pojan kotiin ja kiitos että näytitte muille että suomipoika nousee vaikka Helvetin alimmalta portaalta. Onnittelut koko joukkueelle kullasta, pitäkää siitä hyvä huoli. Ensi vuonna uudestaan.

Sub

Ps. Jääkiekosta kirjoiteltiin tänään pop-musiikin tahdissa. Kaikki kynnelle kykenevät kantaa vaan ottamaan.